Sunday, January 30, 2011

Mostenirea templierilor a ajuns si in Romania?

CISNĂDIOARA. Pentru mulți, este doar o localitate ascunsă de civilizație. Pentru alții, ea adăpostește două atracții turistice unice în România, care ar atrage atenția istoricilor, dar și geologilor din întreaga lume. Este vorba despre Rezervația de Calcare Cretacice, cu "vedeta" Piatra Broaștei (vezi ultima imagine), și monumentul religios din vârful dealului ce străjuiește comuna din județul Sibiu.


În povestea de față ne vom concentra atenția asupra lăcașului de cult, care deși este considerat, oficial, a fi o biserică de stil romanic, "dovezi" de la fața locului o incriminează a fi un loc al ritualurilor cavalerilor templieri.
Cei care sunt familiarizați cu istoria din spatele romanului de mare succes "Codul lui da Vinci", scris de Dan Brown, probabil își amintesc de o biserică din arhipelagul britanic (capela Rosslyn), unde autorul plasează comoara legendară a templierilor. 
Amintim de acest monument, pentru că fortificația de la Cisnădioara întrunește elemente ale acestei capele. Drumul de acces spre aceasta seamănă izbitor cu cel al "suratei" de peste Canalul Mânecii. Lespezile de piatră care ușurează "navigarea" pe serpentinele ce urcă spre lăcaș, printr-o pădurice, este o copie fidelă a celor din arhipelag. 
"Biserica" nu are cruce, iar compartimentarea din interior nu se aseamănă cu a altor monumente religioase romanice. Lângă intrare, în stânga, se găsește "altarul", situat într-o formă arhitecturală ce amintește de un cerc, de forma Soarelui. Bisericile ordinului Templierilor erau construite sub formă de cerc! Altarul este, de asemenea, atipic (o "masă" de piatră, susținută de patru "bile" rotunde; în centru - crucea templierilor (imaginea de mai sus) și în mijlocul acesteia - o vază cu flori) și seamănă izbitor cu cele folosite de acești cavaleri. După cum se știe deja, războinicii din Cruciade o venerau pe Maria Magdalena, care era simbolizată printr-un trandafir. Altarul acesta era considerat, de fapt, mormântul acestei sfinte. Deasupra altarului, o boltă pictată cu semne zodiacale. Care biserică admite prezența zodiacului în cel mai sacru loc al acesteia, altarul? Sub altar, se află o criptă a soldaților germani care căutau o comoară în acest lăcaș (criptele se găsesc în bisericile templierilor, iar Hitler a fost obsedat, printre altele, de găsirea comorii acestor cavaleri, care este considerată a fi cea mai importantă dintre toate câte au existat!).
Data la care a fost atestată biserica fortificată din Cisnădioara, anul 1223, corespunde din punct de vedere cronologic cu perioada în care au trăit Templierii: ordinul a fost înființat la începutul anilor 1100 și a apus pe la 1300. 
Singurul element de arhitectură care amintește de o biserică este aspectul exterior al unei intrări, specific lăcașelor catolice. Dar acest element a fost adăugat la mai mulți ani după construcția monumentului.

Dacă biserica care nu seamănă cu o biserică ar fi considerată opera fondatorilor sistemului bancar din Elveția și a bancomatelor, România ar fi invadată de turiști și ar deveni celebră în întreaga lume. Dar probabil există interese puternice care ar împiedica ca acest fapt să devină public. Păcat...

Altarul


 Singurul loc specific unei biserici




Piatra Broaștei

Mențiune: Teoria expusă în rândurile de mai jos aparține exclusiv administratorului acestui blog. Expunerea nu este susținută de părerea oficială a istoriei și reprezintă un punct de vedere personal. 

Photocredit: Wikipedia, Monitorul de Sibiu

0 comments:

Post a Comment

 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2

FREE HOT VIDEO 3 | HOT GIRL GALERRY 3

FREE HOT VIDEO 4 | HOT GIRL GALERRY 4

FREE HOT VIDEO 5 | HOT GIRL GALERRY 5

FREE HOT VIDEO 6 | HOT GIRL GALERRY 6

FREE HOT VIDEO 7 | HOT GIRL GALERRY 7

FREE HOT VIDEO 8 | HOT GIRL GALERRY 8

FREE HOT VIDEO 9 | HOT GIRL GALERRY 9

FREE HOT VIDEO 10|HOT GIRL GALERRY 10

FREE HOT VIDEO 11|HOT GIRL GALERRY 11